Samenwerkende Organisaties

Afdeling Basisberaad van Zorgbelang Zuid-Holland

De afdeling Basisberaad behartigt individueel en collectief de belangen van kwetsbare personen binnen de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg. Samen met hen werken wij aan versterking van hun positie vanuit hun eigen kracht.

Elke dinsdagmiddag kunnen deelnemers en belangstellenden van het Basisberaad langskomen op de inloopmiddag. Voor een praatje en een kopje koffie, maar ook kan er dan gebruik worden gemaakt van enkele faciliteiten van het Basisberaad, waaronder de computers in de ontvangstruimte. De inloopmiddagen zijn ingesteld voor ontmoeting, contact en uitwisseling van ideeën met elkaar.

Daarnaast zijn er middagen met een speciaal thema.
Voor meer informatie zie www.basisberaad.nl

GGZ-Delfland/DOEL

DOEL is een onderdeel van GGZ-Delfland. DOEL helpt mensen met psychiatrische problemen om een plek te vinden in de samenleving door middel van Dagbesteding.
Op deze site vind je bij de Homepagina een knop naar MAC Brandersstad, een onderdeel van DOEL in Schiedam.

Verdere informatie over GGZ-Delfland vind je bij www.ggz-delfland.nl

Stichting Pameijer Sociale psychiatrie (SP)

Stichting Pameijer Sociale psychiatrie (SP) biedt dienstverlening aan mensen met een psychiatrische of psychosociale beperking. De dienstverlening omvat ondersteuning en begeleiding op het gebied van wonen, werken/dagbesteding, onderwijs, recreatie en sociale contacten en strekt zich uit over alle levensfasen. Pameijer ondersteunt mensen bij het versterken van hun eigen kracht en het omgaan met belemmeringen.

In Schiedam zijn diverse beschermende woonvormen, zoals BW Raam, BW Stadstimmerwerf, BW Oude Maasstraat en BW Tuinsingel.

Meer informatie bij www.pameijer.nl

SooS Blauwhuis, voorheen ANBO, afdeling Schiedam

De ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen), afdeling Schiedam heeft besloten als SooS Blauwhuis verder te gaan. In Schiedam zijn zij een belangenorganisatie voor senioren. Maatschappelijk betrokken, dynamisch en mondig.

SooS Blauwhuis heeft een eigen sociëteit in de Lange Nieuwstraat nr. 181-2.
De sociëteit is iedere werkdag geopend van 09.30 tot 16.00 uur. SooS Blauwhuis organiseert diverse activiteiten. Kom gerust kennismaken, loop binnen en drink een kopje koffie. U bent van harte welkom.

Iedere eerste zondag van de maand is er het Roze Café, aanvang 14.00 uur.

Zie verder: www.anbo.nl/afdelingen/schiedam

Homoambassadeurs Schiedam

Zie verder: Homoambassadeurs Schiedam
is op Facebook.(https://nl-nl.facebook.com/theo.vanderheijden.507)